V těhotenství neřešte složenky

Pomoc od pojišťovny v náročné životní situaci. Té se dočkala třicetiletá Aneta z Královéhradeckého kraje, když jí diagnostikovali rizikové těhotenství. Stalo se tak už tři měsíce po sjednání smlouvy, tedy v čekací době. To je ochranná lhůta, kdy pojišťovna ještě nemá povinnost poskytnout pojistné plnění.

Vydáno: 6. 3. 2023
Kategorie: Pojistím se
Zdroj: PartnersNews

Vztah pojišťovny s klientem má být od začátku férový. To je filozofie pojišťovny Simplea. Případy s výlukami, jako byl ten Anetin, u ní nekončí u právníků, kteří prostě zamítnou výplatu peněz z pojistky, ale v rukou speciální škodní komise. Její členové vědí, že z právního hlediska by ve většině případů nemuseli schválit vyplacení pojistného plnění. Pokud ale cítí, že je to správná věc, peníze klientovi poslat nechají. „Každý příběh je specifický a unikátní a zaslouží si zvláštní pozornost,“ říká Martin Švec, ředitel pojišťovny Simplea.

Lidskost především

Škodní komise tedy rozhodla, že Simplea vyplatí mladé ženě plnění z pojištění pracovní neschopnosti ve výši 39 900 korun. „Díky dostatečné výši pojistných částek jsem nepocítila výpadek příjmu, jelikož mi plnění dorovnalo příjmy na úroveň mzdy, na kterou jsem byla zvyklá. Nákupy výbavy pro miminko tak byly mnohem snazší,“ vzpomíná Aneta a dodává: „Jednání pojišťovny bylo nadstandardní, velmi rychlé, mohu jen doporučit.“

Dlouhé seznamy výluk chrání pojišťovny, ne klienty. V Simplea ale žádné kličky nehledají a peníze proplácejí co nejdřív. „Jsem rád, že naše pojištění jako jediné na trhu přistupuje k případům spadajícím do výluk takhle individuálně a posuzuje je nejen z právního a lékařského hlediska, ale i selským rozumem a lidsky,“ popisuje vizi pojišťovny Martin Švec.

Před uzavřením pojištění si vždycky projděte pojistné podmínky a pročtěte si seznam výluk. Někdy sice bývá nesmyslně dlouhý, ale jsou to právě ty situace, kdy klientům pojišťovna nemusí vyplatit ani korunu nebo jim plnění můžou snížit. V pojišťovně Simplea mají jen sedm výluk a jednoduchou přehlednou smlouvu. 

Kompletně online

Životní pojištění u Simplea je možné jako jediné na českém trhu sjednat plně online přes mobil či počítač. Pokud nechcete, nemusíte se při sjednávání s nikým bavit. Formulář člověka provede všemi kroky od začátku do konce, podle aktuální finanční situace a rodinného stavu mu doporučí smysluplný rozsah pojištění. Smlouva je pak uzavřena zaplacením pojistného. Jděte štěstí naproti na stránky pojišťovny Simplea a pojištění spravujte jednoduše elektronicky přes portál mojeSimplea.

Zdroj: Heroine.cz